Ducem la îndeplinire misiunea noastră prin folosirea diferitelor activități și programe în concordanţă cu Convenţia UNICEF cu privire la Drepturile Copilului, căutând să asigurăm cele mai bune interese ale copilului.

Activitatea Grain of Wheat International, desfășurată în cadrul AloCopii România, dar și din diferitele ţări, adoptă strategii de implementare variate, conforme cu situaţiile specifice fiecărui loc în parte.

 

 1. Activităţi cu copiii în cadrul cluburilor evanghelistice pe bază regulată

Aceste cluburi sunt derulate în cadrul bisericilor locale. Ele sunt destinate tuturor copiilor din acea comunitate și sunt gratuite. În cadrul acestor întâlniri de club copiii aud Evanghelia prin povestiri biblice, lecții cu obiect, teatru de păpuși, jocuri, cântece, competiții și concursuri, activități creative etc.

Programele sunt conduse de lideri voluntari aparținând bisericii locale și care beneficiază de instruire continuă.

 

2. Programe educaţionale pe timpul vacanțelor

Aceste programe sunt taberele și cluburile biblice de vacanță oferite copiilor pe perioadele vacanțelor școlare.

 

3. Activităţi muzicale şi teatrale

Acest gen de activităţi oferă copiilor oportunitatea de a se implica în coruri (M-kidz) şi în producţii teatrale prin care este redat adevărul creştin într-o manieră contemporară şi relevantă pentru generaţia de azi.

 

4. O pagină de internet Alo!Copii

O pagină interactivă de internet ce conectează copiii cu valorile creştine precum şi cu multe alte resurse utile lor disponibile pe internet.

5. Centre de recreere

Utilizăm diferite locaţii pentru desfăşurarea taberelor, seminariilor precum şi diferitelor activităţi atât pentru copii, cât şi pentru tineri.